• erkan@agritedaviunitesi.com
  • 0 534 859 51 73
  • Uz.Dr.Erkan TEYİN

Kanser Ağrıları

 

KANSERLE AĞRININ İLİŞKİSİ NASILDIR ?

 Kanserde ağrı önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.Kanser bulunduğu alandan bir dokuya atladı ise ağrı oluşturma olasılığı artar.İleri dönem kanser hastalarının ise tamamına yakını ağrı duyar.

KANSERDE NASIL BİR AĞRI GÖZLENİR ?

 Kanser ağrısı genellikle süreğen(kronik) olmakla beraber ani olarak da ortaya çıkabilir.Bazen de kontrol altına alınmış süreğen ağrının,ani kontroldan çıkması ile oluşan hamle ağrısı dediğimiz ağrılar vardır.

KANSER TANISI KONDUĞUNDA HEMEN AĞRI TEDAVİSİ BAŞLAMALI MI ?

 Kanser tanısı genellikle, ele gelen bir kitle ile hastanın başvurusu üzerine,rutin doktor kontrolu,yorgunluk, halsizlik ,kilo kaybı ,kanama gibi durumlarla beraber ağrısı olan hastanın ağrı sebebi araştırılırken de konabilir.Ağrısı olamayan bir kanser hastasına ağrı tedavisi başlamaya gerek yoktur.Ancak ağrı şikayeti başladı ise diğer kanser tedavisinin yanı sıra ağrı tedavisine de başlamalıdır.

KANSER AĞRISININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ?

 Tedaviye en basit ilaçlarla başlanmalıdır.Basit ilaçlarla ağrı kontrol edilemez ise daha kuvvetli ilaçlar tedaviye eklenir.Bu ilaçlar morfin ve morfinden türemiş ilaçlardır.Bu ilaçlar ile de ağrı kontrol edilemez duruma gelirse sinirlere yapılan iğneler ve sinir çevresine yerleştirilen kateter dediğimiz ince borular ile ilaç vererek ağrı tedavisi yapılır.