• erkan@agritedaviunitesi.com
  • 0 534 859 51 73
  • Uz.Dr.Erkan TEYİN

Morfinle Geçmeyen Ağrılarda Tedavi

KANSER HASTALARINDA İĞNEYLE YAPILAN AĞRI TEDAVİLERİ NELERDİR ?

 Ağrının olduğu yere göre yapılan tedaviler vardır.Karın ağrısı olan hastalarda karına giden sinirlerin çalışmasının, özel bazı ilaçlarla durdurulması sık kullandığımız bir tedavi yöntemidir.Bu tedavi ile hastanın ağrısı ya tamamen geçer ya da ağrı kesici ilaç ihtiyacı azalır.Bu işlem ameliyathanede röntgen kullanılarak uygulanır.

 Akciğer kanserleri başta olmak üzere sinirlere bası yapan tümörlerde bu sinirlere yönelik ağrı tedavisi yapılmaktadır.

 İğneli işlemler yaparken hastanın beklenen yaşam süresi de göz önüne alınarak işlem seçilir.Hayat beklentisi fazla,ağızdan aldığı ilaçlar ve bantlarla ağrısı geçmeyen hastaya sinirlere yerleştirilen otomatik olarak ilaç veren cihazlar ile ağrı tedavisi yapılır.Bu otomatik aletler pahalı cihazlar olduğu için uzun yaşam beklenen hastalara uygulanır.

 Hayat beklentisi kısa olan hastalara ise ya elle kullanılan cihazlar yerleştirilir veya sinirlerin çalışmasını bozacak ilaçlar uygulanır.İğneyle yapılacak en üst düzey tedavi ise sinirlerin omurilik düzeyinde çalışmaz duruma getirilmesidir.Bu işlem son dönemine yaklaşmış hastalarda tercih edilmektedir.

 Omur kemiklerine kanser yayılmasına müteakip kemiklerde çökme ve sinirleri sıkıştırma sonucu şiddetli ağrı olabilir. Bu hastalara çöken omur kemiği içine tıbbi çimento enjekte edilerek kemik desteklenir.